Mascarponeis med Solbærsirup

Denne simple is kan hurtigt bikses sammen til en varm sommerdag, så den lille sult kan stilles hos hele familien.

1 dåse kondenseret mælk
1 stang vanilje + 1 tsk sukker
2½ dl fløde
1 dl vand
1 bæger mascarpone ost
100 gr knuste digestive kiks
Solbærsirup

Kom kondenseret mælk i en skål og bland stille og roligt vandet i. Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kernene ud og bland vaniljekerner med sukker. Pisk det i mælken.

Pisk fløden stil skum

Pisk mascarponeen blød og pisk den sammen med den kondenserede mælk inden det vendes i flødeskummet. Stil gerne det hele i køleskabet nogle timer, så det er godt koldt inden du kører den på ismaskinen.

Hæld isen i en form og sæt i fryseren. Pisk isen igennem hver ½ time, indtil den begynder at blive lidt tykkere.
Vend så de groft knuste kiks i.

Fortsæt med at piske hver ½ time, indtil du ikke kan længere.
Den sidste gang du pisker kan du vende noget af solbærsiruppen i, så det ligger som striber. Så får isen fred til at fryse færdig.

Ved servering af isen hælder du godt med solbærsirup over.

Opskrift og billeder fra jensens-madblog.dk/