Bedstefars skæg kage med rabarber/æblemarmelade

Bedstefars skæg m. rabarber/æblemarmelade.

Dej:

125 g smør

125g sukker

4 æggeblommer

300g mel

1,5 dl mælk

2 tsk bagepulver

Fyld:

300g marmelade fx rabarber/æblemarmelade

Marengs:

4 æggehvider

250g sukker

Ovn: 175°C alm. ovn.

Bagetid: 2 x 15 minutter

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen til 175°C – almindelig ovn.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker. Pisk en æggeblomme i af gangen. Pisk mælk i og sigt mel og bagepulver i. Pisk godt sammen.

Smør en bradepande (ca 20x30cm). Kom ca 1 spsk mel i og dæk hele bradepanden. Bank det overskydende mel af. Det sikrer at kagen slipper nemmere.

Fordel dejen og bag den i den forvarmede ovn i 15 minutter.

Fordel så marmelade og dernæst marengs på den forbagte bund og bag færdig i 15 minutter

Afkøl kagen og spis så bare løs……