Bedstefars skæg m. rabarber/æblemarmelade.
Dej:
125 g smør
125g sukker
4 æggeblommer
300g mel
1,5 dl mælk
2 tsk bagepulver
Fyld:
300g marmelade fx rabarber/æblemarmelade
Marengs:
4 æggehvider
250g sukker
Ovn: 175°C alm. ovn.
Bagetid: 2 x 15 minutter
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen til 175°C – almindelig ovn.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker. Pisk en æggeblomme i af gangen. Pisk mælk i og sigt mel og bagepulver i. Pisk godt sammen.
Smør en bradepande (ca 20x30cm). Kom ca 1 spsk mel i og dæk hele bradepanden. Bank det overskydende mel af. Det sikrer at kagen slipper nemmere.
Fordel dejen og bag den i den forvarmede ovn i 15 minutter.
Fordel så marmelade og dernæst marengs på den forbagte bund og bag færdig i 15 minutter
Afkøl kagen og spis så bare løs……