Hindbærsnitter

Ingredienser

1/2 stk. vaniljestang

70 g flormelis

150 g smør

250 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

0,5 dl vand

250 g hindbær- eller solbærmarmelade

200 g flormelis

1 spsk. vand
(til glasuren)

Pynt: det du bedst kan lide: fx finthakkede pistacienødder eller krymmel

Lav dejen:
Vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene og 1 spiseskefuld flormelis mases sammen med en lille palet på bordet, så kornene skilles ad.

Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet, og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab i en halv time, til den skal rulles ud. Den kolde dej trilles til en tyk, lang pølse. Form pølsen i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Gerne på et stykke bagepapir.

Læg marmeladen lige på den ene side af midten og læg dejen over hinanden, så marmeladen pakkes inde. Saml kanten med vand.

Bag kagerne:
Bages på bagepapir 12-15 minutter ved 200 grader til den er let gylden. Det er ok, at kagen virker “halvbagt”.

Lav en tyk glasur og stryg den på og drys straks med de farvede sukkerkugler/krymmel. Skær til “snitter” med en skarp kniv.