Red liquirice med hindbær- og lakridssirup

Om Red Liquorice

Red Liquorice er en intens hindbær-lakridscocktail udviklet og testet af Spiritiums eget cocktailteam. Cocktailens opbygning minder utroligt meget om den klassiske, rombaserede cocktail ’Daiquiri’, som i sin enkelthed består af: rom, limesaft og sukkersirup. I stedet for simpel sukkersirup (bestående af sukker og vand), bruges her hindbærsirup og lakridssirup for at give cocktailen sin sødme.

Den originale Daiquiri menes at være opfundet af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox omkring 1900-tallet i Cuba. Jennings og hans hold arbejdede med udvinding af jernmalm i bjergene af Sierra Maestra, og Jennings skulle angiveligt have skabt cocktailen på ”Venus Bar” i Santiago de Cuba – og navngivet denne efter minerne i området Daiquirí, som de arbejdede i.

En lignende sammensætning af ingredienser, som i den klassiske Daiquiri, kan findes helt tilbage i slutningen af 1700-tallet, hvor sømænd i den britiske kongelige flåde fik en daglig ration bestående af: rom, lime- eller citronsaft, sukker og vand. Denne mikstur, kaldet ”Grog”, havde til formål at forhindre dehydrering og skørbug ombord på skibene. 

Tip: Hvis du er vild med lakrids, kan du med fordel tilføje mere lakridssirup end angivet i opskriften.

Ekstra tip: Ønsker du at give cocktailen et mere elegant udtryk, kan du vælge at servere cocktailen i et coupe- eller Martiniglas uden isterninger – dette giver samtidig en mere intens smagsoplevelse, da cocktailen ikke udvandes af isterningerne.

Opskrift og ingredienser

Ingredienser

Opskrift

  1. Fyld et lowball glas helt op med isterninger.
  2. Hæld rom, limesaft, hindbærsirup og lakridssirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt, til den føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med 1 stk. Skipper’s Pibes, og nyd cocktailen i godt selskab!

Vi anbefaler, at du har en shaker til at lave cocktailen. 

Bestil din Red Liquorice cocktailpakke her.

Billede og opskrift er venligt udlånt af Spiritium Cocktails