Roulade med rest af kirsebærsauce

Rouladedej

3 æg

125 gram økologisk rørsukker
1 teskefuld bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
125 gram hvedemel

Fyld

200 gram marmelade efter eget valg

evt flødeskum

Fremgangsmåde

Slå æg ud i en skål, og kom rørsukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen.

I en anden skål vejer du melet af, og blander det med bagepulver og vaniljesukker. Pisk nu melet gradvist ind i dejen.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret.

Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.

Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i fem minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages.

Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.

Et andet stykke bagepapir drysses med rørsukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret.

Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.

Fordel marmeladen jævnt på rouladen, men kom ikke for tæt på kanten. Smør flødeskum på hvis det ønskes i rouladen. Marmelade og flødeskum, kan med fordel blandes.

Rul nu hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad.

Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.

Nyd rouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.